de Hanzegraaf

8232 DS, Lelystad
van € 311.780,- tot € 464.060,- v.o.n.

Beschrijving

De HanzeGraaf is een luxueus woongebouw met 45 woningen dat in de groene rand van het Hanzepark komt te liggen. Deze nieuwe wijk ligt pal naast het levendige centrum van Lelystad en vlakbij het Lelystad CS station. Alle woningen hebben minimaal één parkeerplaats. De HanzeGraaf is daarmee een ideale locatie qua bereikbaarheid met alle voorzieningen op steenworp afstand. Het woongebouw is tegelijkertijd rustig gelegen en wordt volledig omringd met groen.

De vormgeving van het gebouw herinnert aan het werk van Dudok en bevat tal van referenties naar zijn meest bekende werken. Hierdoor heeft het gebouw een kwalitatieve uitstraling en is het een markant herkenningspunt van de wijk. Auto’s zijn zo veel mogelijk aan het zicht onttrokken en kunnen op de begane grond onder het gebouw geparkeerd worden. Het gebouw heeft zes verdiepingen. Alle woningen zijn opgetild wat de privacy vergroot en zorgt voor optimaal uitzicht. Elke woning beschikt over een royale buitenruimte.

Het gebouw is horizontaal georiënteerd door de belijning in de gevel. Op de hogere verdiepingen ligt de gevel plaatselijk terug om ruimte te bieden aan dakterrassen. Dit heeft als tweede effect dat het gebouw een elegante verschijningsvorm krijgt die zich goed in de omgeving voegt.

De HanzeGraaf is gasloos en presteert op energiegebied beter dan volgens het bouwbesluit op dit moment nodig is. Zo kunt u rustig wonen zonder allerlei maatregelen te hoeven nemen in de toekomst.

Grote schuifpuien of glasvlakken geven veel lichtinval. Daarnaast is goed gekeken naar de bezonning op bijvoorbeeld de balkons en loggia’s zodat u wel de zon daar heeft maar niet de warmte in de woning.

Er zijn 28 woningtypes variërend in grootte van circa 78,8 m2 tot 181,8 m2 gebruiksoppervlak met buitenruimtes van 9,8 m2 tot 60,3 m2. Elk appartement heeft een ruime berging direct grenzend aan de woning.

U kunt ook tot hogere leeftijd in het gebouw blijven wonen door de goede toegankelijkheid, toepasbare domotica en minimale aanpassing benodigd voor minder validen of levensloopbestendigheid.
+ Lees meer

Omgeving

Hanzepark vormt met zijn ligging in het centrum een overgangsgebied tussen de stad en het stadshart en wordt door het stedelijke wegennet goed ontsloten. Het stadscentrum, met winkels-, horeca-, theater- en stadhuis, ligt op loopafstand, evenals het waterrijke ‘Bultpark’. Op fietsafstand ligt de jachthaven, de kustboulevard, een golfbaan, het natuurpark en de ‘Oostvaardersplassen’. De plek in de stad kan worden gekenmerkt als een binnenstedelijke ontwikkelingslocatie waar dynamiek (werken i.c.m. wonen) en rust (wonen en groen) als contrast, kwaliteit geeft. Aan de noordzijde biedt het water en groen een goede woonkwaliteit. Aan de oostzijde wordt deze groenzone voortgezet langs de woonhoven. Het groene carré́ is de met bomen omzoomde ringvormige ontsluitingsstructuur van het stadshart. Het centraal gelegen stedelijk park, als verbindende schakel tussen het zuidelijk gelegen stedelijk deel en het noordelijk sub urbane deel, is een openbare ruimte met volop gebruiksmogelijkheden. De centrale en in het oog springende ligging in stad maakt het een mooie plek om te wonen!

(*) Loopafstand naar het Lelystad CS bus-/ treinstation; ca. 400 meter.
(*) Loopafstand naar het Stadshart; maximaal 800 meter.
(*) Loopafstand naar parken in de directe omgeving, zoals het ‘Bultpark’ en het ‘Zilverpark’
(*) De Hanzelijn; een snelle treinverbinding Amsterdam- Lelystad- Zwolle.
(*) Ligging in de bestaande stad, met een volwassen groenstructuur en een goed omliggend wegennet.
+ Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Gebruiksoppervlakte wonen 110-168 m²
Inhoud 315-490 m³
Aantal woningen 1
Datums
Start bouw Medio februari 2019
Start oplevering Medio mei/ juni 2020
+ Lees meer

Recent bekeken