NHG grens stijgt naar € 325.000,- in 2021

In 2021 gaat de grens van de Nationale Hypotheek Garantie naar € 325.000,-. De NHG-grens is 6% hoger wanneer er energiebesparende maatregelen worden meegefinancierd. De grens ligt dan op € 344.500,-.

Wat is de Nationale Hypotheek Garantie?
Sluit u een hypotheek af met NHG, dan weet u zeker dat uw hypotheek past bij uw inkomen. Uw hypotheek voldoet namelijk aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Zo weet u zeker dat u nooit teveel leent en u naast uw maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en sparen.

Veranderingen in uw persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op uw financiële situatie. Zo kunt u misschien uw hypotheek niet meer betalen als uw relatie stopt, u arbeidsongeschikt of werkloos raakt of uw partner is overleden. Heeft u een hypotheek met NHG? Dan heeft u in deze vervelende periode een vangnet waarop u kunt vertrouwen. (Bron: www.nhg.nl)

Premie blijft gelijk
Voor het afsluiten van een hypotheek met NHG betaalt u eenmalig premie. De premie blijft met 0,7 % over de hoogte van uw hypotheek, gelijk aan de premie van dit jaar.

 

Financieel advies
Onafhankelijk advies en advies op maat zijn belangrijke punten bij het afsluiten van een hypotheek. Kam & Bronotte makelaars werkt nauw samen met een onafhankelijk hypotheekadviseur. Bel met ons kantoor voor meer informatie.